Opendag FlevOnice

Biddinghuizen - 18 april 2008.  FlevOnice (bekend van de unieke 5 kilometer lange ijsbaan door de polder) is klaar voor het zomerseizoen. De ijsbaan is opgeruimd en maakt tot medio november plaats voor een 5 kilometer lange asfaltbaan.

Om iedereen kennis te laten maken met de mogelijkheden van deze eveneens spectaculaire baan wordt op zaterdag 3 mei aanstaande een open dag georganiseerd. Deze speciale dag begint officieel om 10.30 uur met een startschot gegeven door Rintje Ritsma in het kader van de landelijke fietsmaand.

Belangstellenden kunnen tot 17.00 uur gratis en vrijblijvend kennismaken met een variatie aan leuke en gezonde sporten. Ambassadeur Rintje Ritsma zal de gehele dag aanwezig zijn en onder andere assisteren bij diverse clinics en demonstraties.

Om 15.00 uur worden de burgemeester van Dronten en de gedeputeerde van de Provincie Flevoland op de ligfiets als eerste weggeschoten voor de tijdritten.

3 mei wordt een dag vol sportief vermaak: skeeleren, ligfietsen, steppen, skiken, rolskiёn en nordic walking/ blading. Naast de activiteiten op de asfaltbaan zorgt FlevOnice voor een muzikale noot, een speciaal kinderprogramma en er zijn diverse stands met sportkleding, sportuitrustingen en sportmedisch advies.

Kortom een gezellig en gezond dagje uit voor het hele gezin!

Alle activiteiten op 3 mei zullen doorgang vinden volgens onderstaand programma.

Doorlopend vanaf 10.00 uur:
Stuntfietsers, sport medisch advies, bloeddruk metingen, cardioscan, fysiotherapie, afstellen van (race) fietsen, skaten, xrbikes, landelijke fietsmaand, demonstratie runarchery.

Kinderactiviteiten: schaatsen op de krabbelbaan, trampoline, pannavoetbal, airhockey, glijbaan en klimtoren.

9.30 uur - Start inschrijvingen toertocht en tijdritten
10.30 uur - Officieel startschot door Rintje Ritsma, Start route Flevoland landelijke fietsmaand
10.45 uur - Start toertocht alle disciplines
11.00 uur - Start clinics (trikken, nordic walking, skeeleren, steppen, skiken, rolskiën & nordic blading). Tot 14.00 uur gaat er om het half uur een clinic van start.
Skeeleren met Rintje
13.00 uur - Steppen met Rintje
14.00 uur - Ligfietsdemonstratie met Rintje
14.30 uur - Wielerclinic door topsporttalent Marieke van Nek (zelf materiaal meenemen)
15.00 uur - Start tijdritten ingeluid door de burgemeester van Dronten (de heer de Jonge) en gedeputeerde van de Provincie Flevoland (de heer Bos)
16.45 uur - Trekking loterij, Prijsuitreiking tijdritten, Afsluiting van de dag

Voor meer informatie en achtergronden kunt u een kijkje nemen op de website http://www.flevonice.nl

FlevOnice – Strandgaperweg 20 – 8256 PZ – Biddinghuizen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2022, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat