Zomerfeest bij Walibi

Biddinghuizen - 9 mei 2008.  11 juni zet de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) 250 gezinnen met een gehandicapt kind in het zonnetje tijdens het NSGK Zomerfeest 2008. De hele dag kunnen gehandicapte kinderen samen met hun gezin genieten van verschillende activiteiten in het avonturenpark Walibi World.

Op het programma staat onder andere een spetterende show begeleid door NSGK-ambassadeur Jochem van Gelder. De kinderen kunnen bovendien hun idolen ontmoeten, want verschillende bekende zangers en presentatoren feesten mee.

Begeleiding
Een dagje uit is voor veel gezinnen met een gehandicapt kind niet zo vanzelfsprekend. Er komt nogal wat bij kijken omdat kinderen met een handicap veel zorg en begeleiding nodig hebben. Door de ouders voor een dag te ontlasten en de kinderen met een handicap gewoon kind te laten zijn, wil de NSGK deze gezinnen een onvergetelijke en zorgeloze dag bezorgen. Een dag die mede mogelijk wordt gemaakt door veel vrijwilligers én bekende Nederlanders.

Terugblik 2007
Het Zomerfeest in 2007, dat werd gevierd in het Dolfinarium, was voor veel ouders en kinderen een onvergetelijke dag. Zoals een enthousiaste ouder zei: 'Ik wil iedereen bedanken voor de onvergetelijke dag die we mochten beleven in het Dolfinarium. Alles was tot in de puntjes verzorgd, we hebben veel bekende Nederlanders ontmoet en de shows waren spetterend!'. De NSGK hoopt met het Zomerfeest in 2008 250 gezinnen weer net zo blij te maken.

NSGK
De NSGK ontwikkelt en ondersteunt al sinds 1950 initiatieven voor kinderen en jongeren met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke handicap. Net als alle andere kinderen willen zij spelen, naar school en op vakantie gaan. En als ze wat ouder zijn, willen ze uitgaan, op zichzelf wonen en een leuke baan vinden. Dat kan, maar daarvoor zijn extra aanpassingen, begeleiding en zorg nodig. De NSGK helpt door bij te dragen aan de financiering van deze extra hulp. Daarnaast probeert NSGK de beeldvorming rondom kinderen en jongeren met een handicap bij te stellen. Dat kan dankzij de hulp van duizenden vrijwilligers en donateurs.

Bron: NSGK.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2022, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat