Elfurentocht bij FlevOnice

Elfurentocht bij FlevOnice Biddinghuizen - 9 oktober 2008.  Op 29 november 2008 wordt, met een knipoog naar de Elfstedentocht, de ‘Raps Elfurentocht’, georganiseerd. Deze zal plaatsvinden op de unieke 5 kilometer lange kunstijsbaan van FlevOnice te Biddinghuizen. Raps en FlevOnice zullen gezamenlijk de organisatie verzorgen.

Aan de tocht mag iedereen deelnemen. Volwassen, jeugd en zowel recreatieve- als wedstrijdrijders zijn van harte welkom. ’s Ochtends om 06.00 uur wordt gezamenlijk in het donker gestart, individueel of in groepjes van 3 of 5 personen.

De dagspeaker zal erop toezien dat het de deelnemers gedurende 11 uren niet aan motivatie zal ontbreken. E.e.a. ondersteund door gezellige muziek van o.a. een dweilorkest. Na elke 5 kilometer kan bij de stempelpost weer ouderwets gestempeld worden. Aan de nodige koek en zopie langs de baan en op het terrein zal het niet ontbreken. Oude schaatstijden zullen herleven.

Om 17.00uur zal iedereen finishen en is de tocht ten einde. Op vertoon van de stempelkaart is er een leuk aandenken alsook een certificaat voor het aantal gereden kilometers. Aansluitend zal er onder muzikale begeleiding een gezellige afterparty worden gehouden waar de berenburgers niet zullen ontbreken.

Begin november zal er bij FlevOnice weer geschaatst kunnen worden. Medio november wordt er gestart met schaatslessen voor de tobbers en toppers. Aangezien het parcours van 5 kilometer zich o.a. perfect leent voor evenementen, staan er gedurende de komende winter nog meer evenementen op het programma. Een van die evenementen is ook de deelname aan het tevens door Raps schaatsen ondersteunde Elfstedentocht project van de Nierstichting. Verder is FlevOnice ook gastheer van de 5 geplande Super Prestige marathon wedstrijden, de Championsrace en het NK Kortebaan.

Voor meer informatie over de Elfurentocht, zie http://www.elfurentocht.nl of http://www.flevonice.nl. Inschrijving is mogelijk per 15 oktober via de website van de Elfurentocht.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2022, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat