De Uitdaging op vier april

De Uitdaging op vier april Biddinghuizen - 23 maart 2009.  Vier Nederlandse ultra-atleten dagen u uit. Deze sporters gaan binnenkort in 64 dagen hardlopend van Zuid-Italië naar de Noordkaap. Ze grijpen deze wedstrijd, die bekend staat als één van de zwaarsten ter wereld, aan om geld in te zamelen voor de strijd tegen Leukemie. Deze atleten dagen op hun beurt u uit, om op 4 april 10.30 uur naar FlevOnice te Biddinghuizen te komen en vijf kilometer te lopen.

Eén van de atleten die hardlopend Europa zal doorkuisen is de Biddinghuizense ultra-atlete Ria Buiten (54). Hardlopen is haar passie. Ze zet haar talenten graag in voor goede doelen. Omdat haar zoon lijdt aan chronische Leukemie was de leuze voor een doel voor de monstertocht door Europa snel gemaakt. Stichting Ria’s Run tegen Leukemie werd geboren.

Uitdaging
De overige Nederlandse deelnemers aan de Trans Europe Footrace 2009, Jan Nabuurs, Theo Kuijpers en Theo Cloosterman hoefden niet lang na te denken om zich aan te sluiten bij het sympathieke doel van Ria. Haar uitdaging werd ook hun uitdaging. Leukemie moet de wereld uit.

zij dagen u uit
Op hun beurt dagen deze superatleten iedereen uit om ook de uitdaging aan te gaan. Uiteraard vragen ze u niet om in 64 dagen 108 marathons te lopen. Maar vijf kilometer, dan moet lukken toch? Het gaat niet om snelheid. U hoeft dus geen supertijd neer te zetten. U hoeft zelfs niet hard te lopen, maar dat mag natuurlijk wel. Alleen maar vijf kilometer lopen op de prachtige atletiekbaan van FlevOnice te Biddinghuizen. Om een beetje te voelen wat het is om een uitdaging aan te gaan. Om een kleine voorstelling te maken hoe het zal zijn om in twee maanden viereneenhalfduizend(!) kilometer te lopen. En om symbolisch alle Leukemiepatiënten te steunen. Want zij moeten of ze nu willen of niet, elke dag gedwongen de uitdaging aangaan om te vechten voor hun gezondheid.

Voor kinderen is er de Kids Run, van 1 kilometer. Van volwassenen wordt verwacht dat ze vijf kilometer lopen. Volgende week zullen sponsorformulieren uitgedeeld worden. Want uiteraard stellen de ultra-atleten het op prijs dat u niet alleen meeloopt, maar zich bovendien inzet voor het goede doel. Maar deelname aan het evenement is gratis, zodat iedereen mee kan doen.

Vragen
Vooraanstaande Nederlandse artsen zullen op 4 april op FlevOnice te Biddinghuizen aanwezig zijn om al uw vragen over Leukemie te beantwoorden. En om uitleg te geven over hun onderzoek naar Leukemie, waar zij veel geld voor nodig hebben. Presentator Victor Deconinck (bekend van ondermeer NOVA) zal het evenement presenteren.

Datum: 4 April 2009
Plaats: FlevOnice te Biddinghuizen
Tijd: Aanmelden vanaf 10.30 uur
Start evenement: 11.00 uur

Meer informatie: http://www.riasrun.nlStichting Ria's Run

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2022, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat