Veluwerandmeren geeft groen licht

Veluwerandmeren geeft groen licht Biddinghuizen - 1 juli 2009.  Alle bezoekers die in juli hun oude gloeilamp inleveren in het Informatiecentrum Veluwerandmeren, bij de brug tussen Elburg en Flevoland, krijgen een gratis spaarlamp.

Deze actie is onderdeel van de klimaattentoonstelling die de hele maand juli in het Informatiecentrum te bewonderen is.

De klimaattentoonstelling, die bestaat uit fraaie informatiepanelen van het KNMI en Milieudefensie, geeft uitleg over de oorzaken van de klimaatverandering en wat je daar in het dagelijkse leven zelf aan kan doen.

Ook is in het Informatiecentrum een heuse klimaatboom van het IVN met daarin tien klimaathuisjes. Hierin worden planten en diersoorten getoond die als gevolg van de klimaatverandering in Nederland zijn gekomen of juist zijn verdwenen. En spelend met water in een 3D reliëfkaart van Nederland, die is ontwikkeld door Rijkswaterstaat, kunnen bezoekers zelf ontdekken hoe water door het landschap stroomt en wat de invloed is van een stijgend zeeniveau.Verder is er een fraaie collectie speelgoed en gadgets te bewonderen die uitsluitend gebruik maken van zonne-energie.

Het Informatiecentrum Veluwerandmeren is in juli geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Ook is het mogelijk het Informatiecentrum met een groep te bezoeken. Groepen kunnen reserveren door een mailtje te sturen naar info@infoveluwerandmeren.nl.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2022, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat