Veel inschrijvingen Flevomendagen bij FlevOnice

Biddinghuizen - 20 maart 2010.  De inschrijvingen voor de Flevomendagen in de hoogste (nationale) klasse is boven de verwachting van de organisatie. Nadat pas in januari dit jaar de beslissing is gevallen om de Flevomendagen weer van stal te halen (voor het laatst georganiseerd in 2005) blijkt de nationale top de weg naar FlevOnice gevonden te hebben.

Namen als Koos de Ronde en Theo Timmerman (naast IJsband Chardon de absolute top van Nederland in de vierspan paard) staan op de lijst. Maar ook de nummers 4 tot en met 8 hebben zich ingeschreven.

Onder de totaal van ongeveer 80 aanspanningen zijn tevens internationale inschrijvingen vanuit Duitsland, Belgie en zelf de Nederlandse Antillen. De Flevomendagen zullen op en om het unieke terrein van Flevonice in Biddinghuizen worden gehouden tijdens beide paasdagen. Een werkelijk fantastische locatie (de 5km kunstijsbaan) aan de dijk van Harderwijk naar Elburg, alles onder 1 dak op ruim 60ha.

Verkennen
Zowel beginners als de werkelijke top van Nederland zullen hier al op zaterdag voor de Pasen arriveren om de hindernissen en het terrein te verkennen.

Het gehele evenement zal onder auspiciën van de Stichting Behoud Aangespannen Erfgoed worden georganiseerd. Deze stichting, waar Ton Kruithof en Rob Taconis o.a. in het bestuur zitten, heeft ten doel om het belang van de prachtige aanspanningen te ondersteunen en de verdere promotie van deze sport uit te dragen.

Dressuur
Op eerste paasdag zal de dressuur en vaardigheid worden gehouden en op de tweede paasdag het klapstuk “ de Marathon”. Hierbij wordt eerst een stuk door de bossen gereden waarna alle aanspanningen op het terrein arriveren om de 6 of 7 hindernissen te nemen.

In tegenstelling tot vele andere menwedstrijden zijn de hindernissen zo opgebouwd dat allen vanaf de centrale plek rondom het paviljoen te zien zijn. Een lust voor het oog. Genieten met een kopje koffie o.d. De toegang voor het evenement is geheel gratis voor het publiek. Er is voldoende ruimte om te parkeren.

Tijden: 1e en 2e paasdag 09.00 – 16.00 uur

Daarnaast is er ook aan de kinderen gedacht. De Ridders van den IJssel zullen ook beide dagen hun Middeleeuws kampement op de terreinen van FlevOnice opslaan. De kinderen (maar natuurlijk ook de actieve ouders) kunnen hier genieten van oude spelen, zelf brood bakken en heuse ridders zien rondlopen. Ook dit is geheel gratis voor het publiek.

Als dit jaar een succes wordt, is de organisatie de eerste 5 jaar verzekerd van een mooie wedstrijd met de Pasen, centraal in Nederland. Zie verder http://www.flevomendagen.nl

FlevOnice

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2022, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat