Commissaris opent 4de Flevoboulevard Swingt

Biddinghuizen - 3 september 2010.  De vierde editie van Flevoboulevard Swingt vindt plaats op zaterdag 04 september 2010.

De opening zal zijn om 17.00 uur bij Hans en Grietje Pannenkoekenhuis te Zeewolde. De officiële opening zal gedaan worden door de Commissaris van de Koningin Dhr. L. Verbeek.

Na deze offiële opening zullen Maartje en Kine zich van hun creatieve kant laten zien. Daarna zal op acht verschillende locaties de bands om en om starten. Het volledige programma, vindt u binnenkort terug op de website van de Flevoboulevard, http://www.flevoboulevard.nl.

Dit jaar is de editie uitgebreidt met drie locaties: Flevostrand, Golfcafe Harderwold en New Challenge.

Ook dit jaar zijn er weer invloeden vanuit Flevoland te vinden bij de bands, Blue Train en MacAllen zijn voorbeelden van geheel Flevolandse bands.

Superfloor uit Arnhem en Different uit Kampen hebben ook Flevolandse roots in zich.

Er zijn weer diverse muziekstijlen aanwezig tijdens dit evenement, van bluesrock, blues tot soul, Ierse fock.

Openingsact
Maartje en Kine zijn dit jaar de openingsact van Flevoboulevard Swingt bij Hans en Grietje pannenkoekenhuis te Zeewolde. De officiele opening van Flevoboulevard Swingt is om 17.00 uur en daarna zullen Maartje en Kine optreden tot 21.00 uur bij Hans en Grietje, daarna zullen ze al zwerven, op een oude sleepboot, langs diverse andere locaties aan het water, om daar hun kunsten te vertonen.

Maartje en Kine leerden elkaar twee jaar geleden kennen als huisgenoten. Twee van oorsprong klassieke muzikanten verdwaald in de wereld van cabaret. Rood en blond, Noors en Nederlands en met een onstuitbare liefde voor de viool, accordeon en ukelele. Met een gezonde dosis zelfspot en een aanstekelijke vrolijkheid nemen Maartje en Kine iedereen mee in een energiek spel met muziek en absurde humor. Ze delen hun verfrissende kijk op de wereld door het zingen van verrassende liedjes en zijn soms onverwacht intiem. Pure, pretentieloze kolder van een hoog niveau.

Overige bands
Zoals op een evenment als deze wordt er ieder jaar gezocht naar nieuwe talenten of bands. Maar ook oude bekende bands maken hun opwachting, zoals Blue Train en MacAllan zij zorgen voor de afwisselingen tussen blues, rock,pop en soul. Al goed voor twee edities vol goed muziek. Of wat te denken van de Bluesformatie Too Mutz Blues Band, de blues sensatie van de Veluwe. Blues recht uit het hart , zorgen altijd voor de nodige afwisseling op het evenement. Nieuw dit jaar zijn de bands: Superfloor, “hard rocking blues for the soul”. Deze formatie is afkomstig uit de regio Arnhem, maar met Flevolandse invloed. De band Different uit Kampen met ook hier Flevolandse invloeden, speelt muziek van de jaren ’60 tot heden met een eigen sound. Plug2play uit Groningen speelt bij de locatie New Challenge, waar ook de uit Utrecht afkomstige band SoulXpress speelt, de naam zegt het al, Soul, en combineert dit met Funk en Rhythm and Blues. SoulXpress speel voornamelijk muziek uit de jaren 50 – 60 en 70 van artiesten als James Brown, Otis Redding en Wilson Picket.

De band Target uit Harderwijk ,speelt allelei muziekstijlen uit de jaren 70-80. Of wat denkt u van het akoestisch trio Target, spelen blues, rock en soul.

Steeds weer een andere verrassing op diverse podia langs de Flevoboulevard, de moeite waard voor alle blues, rock en soul liefhebbers om deze avond te komen luisteren naar deze gratis optredens op zaterdag 04 september.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2022, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat