Landelijke steptop naar FlevOnice

Biddinghuizen - 15 juni 2011.  In het weekend van 25 en 26 juni tijdens het ligfietsevenement Cyclevision komt ook de nationale steptop op zaterdag naar Biddinghuizen. Steppers uit alle windstreken van Nederland kijken reikhalzend uit naar de diverse spannende wedstrijden op de bekende 5 kilometer lange baan van FlevOnice.

Deze sportlocatie is niet alleen een vaste thuishaven voor veel schaatsers en skeeleraars, maar ook vele andere sporters zijn er regelmatig te vinden, waaronder steppers.

De organisatie van de Kickbike Cup ligt in handen van de Nederlandse Autoped Federatie. "We verwelkomen iedereen die interesse heeft voor de stepsport op 25 juni, er geldt open deelname en steppen dat kan iedereen, dus geen excuses om thuis te blijven! Wilt u een leuk sportief dagje uit, meld u gerust aan en kom naar FlevOnice. Steppen is niet alleen leuk om te doen, maar ook hartstikke gezond. Je gebruikt veel spiergroepen en verbruikt best veel energie. Dat maakt steppen tot een ontzettend gezellige en gezonde sportieve bezigheid voor jong en oud." aldus NAF-voorzitter Piet Visser. “Elke week worden door heel Nederland toertochten en wedstrijden georganiseerd.”

Federatie
FlevOnice is niet onbekend voor de stepsport. Immers de Nederlandse Autoped Federatie organiseerde eerder dit jaar al een unieke winterduatlon op Flevonice waarbij er geschaatst en gestept werd. Iets dat komende winter mogelijk een vervolg krijgt.

Funrace
Het dagprogramma op zaterdag 25 juni begint om 10.40 uur met een Step kids-funrace voor kinderen vanaf 4 jaar. Daarna is er voor steppers vanaf 10 jaar en ouder een estafette-steprace, een 200 meter sprint en een criterium waarbij pupillen 5 km steppen, cadetten 10 km en junioren, senioren en veteranen 30 km (6 ronden). Er is een open deelname voor dames en heren, dus iedereen kan meedoen. Het dragen van een helm is voor uw eigen veiligheid wel verplicht. Ook het actieve stepteam Almere zal aanwezig zijn en proberen om de felbegeerde beker in Flevoland te houden. De verreden tijden worden geklokt met professionele wedstrijdchips. Aan het eind van de middag is er een gezellige huldiging waarbij alle deelnemers een herinnering krijgen.

Inschrijven
Inschrijven kan alleen vooraf via de website www.autoped.nl/flevonice. Het is mogelijk een professionele Kickbike-step te huren die dag voor 10 euro per step. Ook als u niet wilt deelnemen maar wel aparte tweewielers wilt zien strijden en rijden, bent u van harte welkom tijdens Cyclevision op de baan van FlevOnice.

FlevOnice

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2022, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat