Goliath komt eraan

Goliath komt eraan Biddinghuizen - 7 februari 2002.  Staand op de plaats die het startstation voor Goliath moet gaan vormen, glijden de eerste stalen buizen op hun plaats. In de lucht torenen de eerste staanders van de klim van 46 meter.

Deze staander (zie foto) is die op 'halverwege'. 25 miljoen gulden bedraagt de investering in de 1,2 kilometer lange achtbaan. Per rit kunnen 32 passagiers een angstaanjagende thrill beleven. Een vrije val van 45 meter, een snelheid van rond de 106 kilometer per uur en heel veel zweefmomenten.

De nieuwste achtbaan kreeg de naam Goliath mee. Terecht, want het is een reus. En waar nu nog niet veel meer te zien valt dan de paar staanders, een deel van het startstation en vooral veel betonnen elementen, daar verrijst de komende weken een gigantische stalen constructie. Een constructie die eind maart in de vorm van Europa's snelste en hoogste achtbaan geopend moet worden.

De bouw verloopt vooralsnog volgens planning. En dat zou betekenen dat deze attractie al in het eerste openingsweekend zou kunnen draaien. Maar voor het zover is, moet er nog veel gebeuren. Testen, keuren, controleren en niet één keer, maar steeds weer. Tot in de kleinste details.

Banenmarkt
Het seizoen komt er met gezwinde spoed aan, en dat betekent ook de werving van (seizoens)personeel. In dat kader wordt op zaterdag 9 februari tussen tien en twaalf uur een banenmarkt gehouden.

Onder het, motto: 'Een achtbaan van de zaak’ hoopt men de ruim 700 seizoensvacatures weer op te vullen. Belangstellenden kunnen terecht bij de Bowling voor meer informatie.

Bron : Flevopost

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2022, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat