40 Uitwisselingsstudenten op glad ijs

Biddinghuizen - 8 februari 2012.  Aanstaande zondag begeven zich 40 YFU-uitwisselingsstudenten op glad ijs, veel van hen voor het eerst. Samen met hun gastgezinnen gaan ze schaatsen op FlevOnice.

Het gaat om tieners tussen de 15 en 18 jaar uit de meest uiteenlopende landen als Japan, Argentinië, China, Letland, Zuid-Afrika en Mexico. Omar is 18 en komt uit Mexico.

Toen vorige week de kou inviel en hij op de fiets naar school moest, zei hij: “Ik ga doodvriezen”. Niet zo gek, want Omar heeft nooit lagere temperaturen meegemaakt dan 15 graden boven nul.

De studenten verblijven een heel of half jaar bij een gastgezin. Deze culturele uitwisseling wordt georganiseerd door de Youth for Understanding, een organisatie zonder winstoogmerk. Dat betekent dus ook dat Nederlandse studenten voor eenzelfde periode in het buitenland wonen om daar kennis te maken met die cultuur.

De studenten hier gaan net als de Nederlandse jeugd dagelijks naar school. Een jaar lang wonen ze bij hun gastgezin en doen alles op z’n Hollands. Na een maand of 3 kunnen de meeste studenten al redelijk Nederlands. Erg leuk om dan te zien dat jongeren uit Japan in het Nederlands met Mexicanen praten. Ieder met zijn of haar eigen accent.

Even zag het er naar uit dat er dit jaar geen sneeuw zou vallen of ijs zou liggen. Voor het thuisfront is er natuurlijk niets leuker dan een foto in het Nederlandse landschap, dik ingepakt met de schaatsen onder. Daarom wordt zondag om 14 uur op de ovale ijsbaan aan de linkerkant bij binnenkomst een groepsfoto gemaakt.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2022, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat