Rampenoefening succes

Biddinghuizen - 11 april 2002.  Attractiepark Six Flags was woensdagavond het toneel voor een grootschalige rampenoefening. Hierbij waren een kleine vijfhonderd mensen betrokken.

Aan deze multidisciplinaire oefening werd deelgenomen door brandweer, GGD, politie, de Nationale Reserve en de Bedrijfshulpverlening van Six Flags.


Tijdens de oefening werd gesimuleerd dat een windhoos over het park was getrokken. De attracties Batman en Cazy River werden hier door getroffen.

Bomen waren omgewaaid en bezoekers van deze attracties waren gewond geraakt of erger. De verschillende hulpdiensten moesten met deze situatie aan de slag.

De oefening was behoorlijk realitisch. Nep-journalisten maaken het de hulpverleners behoorlijk lastig. De daadwerkelijke hulpverlening werd ook nog bemoeilijkt doordat omgewaaide bomen de toegangswegen versperden.

Slachtoffers werden ondermeer gespeeld door mensen van Lotus, scouting en duikvereniging.

Een evaluatie volgt nog, maar direct na afloop lieten de betrokken instanties weten dat de oefening weten dat deze erg nuttig was.

General manager Marcel Schonenberg van Six Flags gaf aan dat een dergelijke oefening goed is omdat 'je ziet dat wat je op papier hebt, in nuance toch nog verschilt met de werkelijkheid.

Bron: Nieuws TV

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2022, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat