Energiek Defqon.1 kent spetterend slot

Energiek Defqon.1 kent spetterend slot Biddinghuizen - 22 juni 2015.  Afgelopen weekeinde werd op het evenemententerrein bij Walibi Holland de dertiende editie van het Defqon.1 festival gehouden. De lustrumeditie voor Biddinghuizen (voorheen was het festival op het Almeerderstrand) kende met 60.000 bezoekers een prima belangstelling.

Het festival begon vrijdag met The Gathering (vrij vertaald De samenkomst) in de tenten Blue en Black. Op deze avond - en ook op zondag - konden alleen de 'echte fans' met een weekendkaart terecht. Zaterdag vanaf 11.00 uur was het gehele terrein geopend voor mensen met een dagkaart en mensen met een weekendkaart. Bij de indeling van het terrein en algehele organisatie heeft organisator Q-Dance een prima resultaat afgeleverd. Eenmaal de auto geparkeerd kon (afhankelijk van hoe laat je aankwam) vlot worden doorgelopen richting ingang en festivalterrein.


Om de Spijkweg over te steken wordt een loopbrug gebruikt

Het terrein zelf blijkt in omvang maar iets kleiner dan dat van het Lowlandsfestival. Wel is er een handige doorgang tussen twee delen van het terrein zodat sneller het hoofdpodium bereikt kan worden en is er een directe ingang tot het campingterrein vanaf het festival. Hoewel de muziek (onder andere hardstyle, hardcore en hardtrance) een flink tempo en volume kent, is de opstelling van de podia zodanig dat er verrassend weinig last is van de aangrenzende podia.Wie van festivals houdt, kan ook op Defqon.1 prima terecht. Een verscheidenheid aan mensen passeert de revue en de sfeer is opperbest. Wel is het vooral gericht op liefhebbers van wat 'hardere dance' heet. Wie verwacht rustig in het gras op een afstandje bandjes te kunnen kijken, komt dan ook bedrogen uit. Bij Defqon.1 is het 'voetjes van de vloer' en is het moeilijk om stil te blijven staan. De vele DJ's doen er alles aan om bezoekers uitbundig te krijgen. Overigens gaat dit nog wel met wisselend resultaat. Het "Power Hour" op hoofdpodium Red werd groots aangekodigd en door velen bezocht. Door een mix van bekende en minder bekende klanken, werd er volop meegezongen, maar een echt hoogtepunt bleef hier wat ons betreft uit.

Vuurwerk
Het slot van de zaterdag en zondag daarentegen waren wel degelijk hoogtepunten. Met een lang durend vuurwerk en opzwepende muziek (waaronder natuurlijk het anthem No Guts, No Glory) kon ook hier niets anders worden gedaan dan meedansen. Na de afsluiting op zaterdag werden de verkeersstromen weer iets moeilijker te leiden (en kozen Biddinghuizers ervoor via de Elburger kant terug te rijden). De afterparty van de zaterdag en de gehele zondag waren opnieuw het domein van de weekendkaart houders.


Beelden van de eindshow op zaterdag

Voor wie een keer een kijkje wil nemen op een dancefestival is Defqon.1 wat ons betreft een prima gelegenheid. Wees wel gewaarschuwd: de muziek is hard en heeft voldoende energie in zich om iedereen de dansvloer op te krijgen. Het devies is dan ook om uitgerust aan de start te verschijnen.

Klik hier voor alle foto's


Bekijk de officiële trailer om een indruk te krijgen van Defqon.1

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2022, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat