Flevoland = Watersport tijdens Week van de Watersport

Biddinghuizen - 3 maart 2016.  Toerisme Flevoland en Sportservice Flevoland bundelen de krachten. Als onderdeel van Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland willen zij 'Flevoland = Watersport' promoten tijdens de Week van de Watersport 2016. Dit biedt ook mogelijkheden voor de watersportverenigingen en ondernemers aan het Veluwemeer in Biddinghuizen.

Van 30 april tot en met 8 mei staat Nederland in het teken van de Watersport. Als start van de gezamenlijke Flevolandse promotie is een nieuwsbrief uitgegeven. Hierin staat: 'Flevoland biedt ruimte voor watersport! Met een horizon zo ver het oog reikt, schitterende wolkenluchten en water, veel water, is Flevoland een paradijs voor watersporters en strandliefhebbers.'

Watersportkalender
Met Flevoland = Watersport wil men alle activiteiten op het gebied van watersport laten zien. Onder meer door activiteiten en demonstraties die vermeld worden in de digitale Watersportkalender Flevoland 2016. Zeilen, surfen, wakeboarden, roeien, kanoën, het kan in Flevoland, het kan op het Veluwemeer. Deze facetten van Flevoland wil men onder de aandacht brengen van inwoners en (potentiële) bezoekers.

Watersport laagdrempelig
Tijdens de Week van de Watersport staat alles in het teken van plezier op het water. Het doel van deze week is om zo veel mogelijk mensen na de winter op het water in actie te laten komen. Alle watersportenthousiastelingen, professionals en vrijwilligers, werken samen om ook nieuwe recreanten te inspireren, want watersport is een laagdrempelig, gezonde vorm van vrijetijdsbesteding.HISWA en het Watersportverbond zijn landelijke partners van de Week van de Watersport. Op 30 april start de Week van de Watersport met de Nationale Zeildag van de HISWA en de Dag van de Watersport van het Watersportverbond.

Zeilschool De Randmeren
In 2015 is in Flevoland voor het eerst de Week van de Watersport georganiseerd. Zeilschool De Randmeren in Biddinghuizen bood gratis proeflessen aan voor jong en oud, in boten als een Optimist, Topaz Uno, Valk en Fox.

Meer informatie: www.ookflevoland.nl/water

(Foto's: De Randmeren)Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2022, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat