Verzet tegen uitbreiding Six Flags

Biddinghuizen - 15 mei 2002.  Een projectontwikkelaar is het niet eens met de uitbreidingen van het pretpark Six Flags. Zijn plannen om een recreatiepark op te richten ziet hij in duigen vallen, met het toenemende lawaai van het pretpark.

Tijdens een hoorzitting van de Raad van State maakte de man bezwaar tegen het bestemmingsplan dat uitbreiding mogelijk maakt.

Te veel lawaai op recreatiepark

De projectontwikkelaar vreest dat zijn 700 geplande vakantiehuisjes niet verhuurd worden vanwege het lawaai dat het extra aantal bezoekers met zich meebrengt.

Het recreatiepark staat gepland op het Ellerhaventerrein. Een woordvoerder van Six Flags wijst erop dat als men een huisje op het park huurt ze dagelijks naar Six Flags komen.

Park onvoldoende natuurwaarde

De gemeente Dronten en de provincie Flevoland stellen dat de oprichting van het recreatiepark in ieder geval niet belemmerd wordt door het pretpark.

Dat er van de plannen nog niets gekomen is, heeft andere oorzaken. Het recreatiepark zou in stijd zijn met het beleid ten opzichte van de natuurwaarde van de omgeving.

Bron: Nieuws TV

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2022, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat