Reddingsbrigade Veluwemeer rukt niet meer uit

Reddingsbrigade Veluwemeer rukt niet meer uit Biddinghuizen - 29 juli 2016.  De Reddingsbrigade Veluwemeer in Biddinghuizen wil 's avonds en 's nachts niet meer uitvaren na een melding van bijvoorbeeld een drenkeling of watersporter in nood. Alleen in het weekend zijn de vrijwilligers nog op te roepen.

Volgens voorzitter Willem van der Kooij steken de 15 vrijwilligers veel eigen geld in de boten en benzine en komt de grens daarvan nu in zicht.

Niet inzetbaar
Afgelopen woensdagavond moest de reddingsbrigade nee verkopen bij een melding over een vermiste surfer. De surfer werd later aan de wal teruggevonden.

Geen geld van de gemeente
De gemeente Dronten geeft geen subsidie voor het reddingswerk. Daarom geven ook andere gemeenten geen financiële steun, aldus Van der Kooij. De reddingsbrigade heeft vijf boten die af en toe ingezet worden bij een evenement. Dat levert geld op. Ook komen er giften binnen van de vrijwilligers. Maar dat is bij elkaar te weinig om een 24-uurs-alarm-dienst te kunnen volhouden. Volgens de Reddingsbrigade is daarvoor minstens een paar duizend euro nodig.

Reactie Kustwacht
De Kustwacht kan niet zeggen of de dekking op de randmeren in gevaar komt door het wegvallen van de Reddingsbrigade Veluwemeer. Volgens een woordvoerder hangt dat volledig af van het aantal gelijktijdige meldingen en van het aantal beschikbare hulpdiensten op dat moment. Bij incidenten op het water worden ook de KNRM en vaak de brandweer in omliggende gemeenten gealarmeerd. Toch heeft de Reddingsbrigade volgens de Kustwacht zeker een toegevoegde waarde. Wanneer er echt iets aan de hand is op het water, kan elke extra boot van een hulpdienst een rol van betekenis spelen.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2022, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat