Gastvrije Randmeren gaat voor gastheerschap Meimaand Fietsmaand

Gastvrije Randmeren gaat voor gastheerschap Meimaand Fietsmaand Biddinghuizen - 13 oktober 2016.  Gastvrije Randmeren stelt zich officieel kandidaat voor het gastheerschap van Meimaand Fietsmaand 2017. Met een bijzonder programma wil de coöperatie een link leggen tussen fietsen en waterrecreatie in het toeristische gebied tussen de Hollandse Brug en Ketelbrug, waaronder het Veluwemeer.

In 2016 had de provincie Gelderland de primeur om als gastheer op te treden van de Meimaand Fietsmaand. Deze aanpak, met een regio als speerpunt, heeft goed gewerkt. Met de aanmelding van de Gastvrije Randmeren als kandidaat gastheer zijn in één klap vijf provincies en 16 gemeenten, waaronder Dronten, actief bij deze promotiemaand betrokken.

Rita Braam van Gastvrije Randmeren licht de kandidatuur toe: "Het biedt de mogelijkheid om veel fietspubliek naar het gebied te trekken en op een originele manier een fietsdag of een fietsvakantie langs het water in te vullen. We koersen op verbinding met de natuureilanden en kinder- en jongerenactiviteiten op de vele stranden, altijd in de buurt van gezellige horeca." Denk hierbij ook aan Bremerbaai bij Biddinghuizen en de fietsverbinding met de pont.

Aanhakers gezocht
De coöperatie Gastvrije Randmeren roept ondertussen alle betrokken partijen in de regio op om de kandidatuur enthousiast te ondersteunen. Partijen die mee willen werken of de campagne ondersteunen, kunnen contact opnemen met het secretariaat van de coöperatie.

Redactie BHZNet.nl


Foto's: Gastvrije Randmeren, De Randmeren en ByWilco

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2022, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat