Nieuwe achtbaan Walibi Holland: bizar en uniek

Biddinghuizen - 29 oktober 2016.  Binnenkort gaat de directeur van Walibi Holland, Mascha van Till, een nieuwe achtbaan testen. Het pretpark wil in 2019 de volgende rollercoaster openen. Een attractie die nog niet in Europa staat en "heel bizar en uniek" wordt.

In een interview met BNR Nieuwsradio wil de directeur niet zeggen om wat voor soort achtbaan het gaat. Maar wel dat ze er tegenop ziet deze zelf te ervaren, "hoewel ik erg van achtbanen houd."

'Rollercoaster capital of Europe'
Toen het attractiepark in Amerikaanse handen was, kwamen er in 2000 diverse achtbanen. Het toenmalige Six Flags Holland werd hiermee 'rollercoaster capital of Europe'. In 2002 verrees Goliath en dit seizoen is Lost Gravity een grote hit. Achtbaanliefhebbers hoeven dit keer niet zo lang te wachten op een nieuwe achtbaan.

Bijzondere achtbaan
Walibi Holland wil voor het seizoen 2019 dus een bijzondere achtbaan bouwen. Mascha van Till: "We bekijken: wat heeft Walibi op dit moment, wat ontbreekt er, wat overstijgt de banen in ons eigen park?" Ze kijkt ook naar wat de concurrentie doet.

In 2017 ook nieuwe attractie
De nieuwe achtbaan zal duurder zijn dan Lost Gravity. Hoewel de aankoop nog niet definitief is, houdt het park vertrouwen. En de bezoekers nieuwsgierig. Komend seizoen krijgt Walibi Holland ook een nieuwe attractie met als werktitel 'Brain Trip'.

Bron: Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2022, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat