Biddinghuizenaren bij ‘koninklijke’ Hollandse 100

Biddinghuizenaren bij ‘koninklijke’ Hollandse 100 Biddinghuizen - 6 maart 2017.  Tussen leden van de koninklijke familie nam zondag ook Team Flevonice deel aan de Hollandse 100 in Biddinghuizen. Dit team, met Biddinghuizenaren, haalde met tien kilometer schaatsen en negentig kilometer fietsen geld op voor het goede doel: onderzoek naar lymfeklierkanker.

Op initiatief van Jan de Wildt deden hij en sportieve dorpsgenoten Johan Verkuyl en André Schaap mee aan de Hollandse 100. Flevonice, waar het evenement plaatsvond, sponsorde deels hun deelname. De Biddinghuizenaren vormden een team met een aantal medewerkers en schaatstrainers van Flevonice.

Team Flevonice over de finish

Voor het goede doel
Tijdens de derde editie van deze actie is meer dan € 370.000,- opgehaald. In totaal deden er 506 sportievelingen in 49 teams mee. De Hollandse 100 is opgezet door prins Bernhard Jr. om geld in te zamelen voor zijn stichting Lymph&Co. De opbrengst is bedoeld voor onderzoek en een betere behandeling van lymfeklierkanker. De prins is zelf genezen van deze ziekte.

Opening door Prins Bernhard

Prins Bernhard op de schaats

Koninklijke inzet
De familie van prins Bernhard steunt het evenement ook. Prins Floris haalde met zijn team het grootste bedrag op van meer dan €122.000,-. Zijn broer Pieter Christiaan stapte na het schaatsen op een speciale stepfiets om daarmee de 90 kilometer route te rijden tussen Flevonice en de Veluwe. Bekende ambassadeurs van Lymph&Co als Patrick en Rosanna Kluivert, Simon Keizer en Monique des Bouvrie kwamen ook weer naar Biddinghuizen om mee te doen.

Familie-estafette
Prinses Margriet, haar zoon prins Maurits en de kleinkinderen deden mee aan de familie-estafette op de 400 meter baan. Meester Pieter van Vollenhoven legde alle verrichtingen van zijn gezin vast met zijn telelens. Bij de stempelpost werden zij gevolgd door diverse cameraploegen van tv-programma's Blauw Bloed, Shownieuws en Omroep Flevoland en vele fotografen. Met deze publiciteit wordt aandacht gevraagd voor het goede doel.

Jan de Wildt en Johan Verkuijl van start met fietsen

Lof voor organisatie
Jan de Wildt, Johan Verkuijl en André Schaap zijn enthousiast over hun deelname. Ze waren opgelucht dat het tijdens de hele route droog was. 'Wat is dit evenement goed georganiseerd. De route is prima weergegeven. Onderweg zijn er tussenstops met versnaperingen en supporters. En daar waar nodig zorgden verkeersregelaars voor een veilige oversteek.' Ze zijn blij dat er veel geld is opgehaald en hopen dat volgend jaar meer dorpsgenoten meedoen.

Doneren kan nog steeds via http://www.dehollandse100.nl, team Flevonice.

Redactie BHZNet.nl

Klik hier voor alle foto's

Patrick Kluivert op de schaats

Prinses Margriet

Prins Maurits

Patrick Kluivert en Prins Bernhard

Simon Keizer geïnterviewd door shownieuws

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2022, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat