Weinig overtredingen bij controle op randmeren

Weinig overtredingen bij controle op randmeren Biddinghuizen - 23 augustus 2017.  Rijkswaterstaat heeft dinsdagmiddag weinig overtredingen geconstateerd bij een grote controle op de Randmeren. Er waren ook minder watersporters actief dan was verwacht.

Met rubberboten en waterscooters werden schippers staande gehouden, terwijl vanaf een groter schip de actie werd gecoördineerd.

Bonnen voor varen zonder koord
Enkele watersporters werden op de bon geslingerd omdat ze hun bootje bestuurden zonder het koord om te hebben dat bij een calamiteit de dodemansknop activeert. Hierop staat een boete van ongeveer 180 euro. Ook werd gecontroleerd op het bezit van het vaarbewijs en het dragen van zwemvesten. Wie te snel voer buiten de snelvaargebieden kon ook rekenen op een stevige boete.

Lik-op-stukbeleid moet de veiligheid verhogen
Rijkswaterstaat en de politie houden elke zomer controles. Volgens Ron de Vries van Rijkswaterstaat zijn ze nodig omdat er altijd een groep watersporters blijft die zich niet aan de regels houdt. Dat kan leiden tot ongelukken. Door steeds opnieuw te controleren en met lik-op-stukbeleid boetes uit te schrijven moet het veiliger worden op de Randmeren.

Ook woensdag wordt er weer op de Randmeren bij Flevoland gecontroleerd. Volgende week komt Rijkswaterstaat met een totaaloverzicht van de geconstateerde overtredingen.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2022, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat