Powerslide24KiKa op Flevonice breekt alle records

Powerslide24KiKa op Flevonice breekt alle records Biddinghuizen - 9 september 2017.  Op vrijdag 1 en zaterdag 2 september stond Flevonice te Biddinghuizen in het teken van de 14e editie van Powerslide24KiKa. Vierentwintig uur skeeleren, solo, in duo's of in een team. Hierbij proberen de deelnemers zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting KiKa, die onderzoek naar kinderkanker ondersteunt.

Voor het eerst in 14 jaar is de magische grens van €100.000,- gepasseerd en is er €101.741,75 voor KiKa ingezameld.

Na het startschot op een zonnige vrijdagmiddag 15.00 uur volgde een gezellige avond met als vaste prik het foute uur, waarbij deelnemers verkleed de baan op gaan. Huisspeaker Henk Jan Kerkhoff zweept de deelnemers op voor de moeilijke nachtelijke uren.

Volwassen teams, duoteams, solisten en kidsteams strijden om een podiumplaats. Er wordt gereden volgens een estafettesysteem, waarbij er 24 uur 1 rijder per team op de baan moet zijn.

Deze editie rijden er 11 solisten mee en ruim 100 kids beneden de 18 jaar, die met allerlei bijzondere acties veel geld opgehaald hebben.

Bijzondere verschijning
Een opvallende verschijning tussen alle deelnemers op skeelers is het Quad Squad team van hoofdsponsor Powerslide dat op Roller Derby skates rijdt.
De derby skates (met wielen 2 aan 2) hebben veel meer weerstand en minder afzetmogelijkheid, maar je kunt er wel sneller mee stilstaan en leuke trucjes doen.

Prijzen
Na afloop wordt de cheque voor KiKa enthousiast in ontvangst genomen door KiKa ambassadeur Rien Schimmel.

Solist Rick Broshuis breekt het baanrecord met 189 rondes, zo'n 570 km. Dat maakt hem Mister Solo 24KiKa.

De eerste prijs voor het beste volwassen team is Team Staphorst.

Verder zijn er podiumplaatsen voor het beste kidsteam: Lenferink 1 (SC Wijheruit), het beste duoteam: het Franse team Sylvain et son papa, de bijzonderste en gezelligste teams van: SC Oldebroek De WijheRuit en de teams met het meeste sponsorgeld, drie teams van: Leisure World Dronten, allen kids, met €10.723,-.

Uitslagen
Op de website http://www.24kika.nl staan alle rijdersuitslagen en de uitslag van de lotenverkoop.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2022, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat