150 deelnemers op skates trotseren wind

150 deelnemers op skates trotseren wind Biddinghuizen - 11 juni 2019.  Afgelopen zaterdag 8 juni vond de eerste 6-uurs estafette op skates in Nederland plaats op de baan van Flevonice in Biddinghuizen. Maar liefst 150 liefhebbers van inline skaten deden mee aan dit unieke evenement.

Liefhebber moet je zijn als je gaat inline skaten onder de bijzondere weersomstandigheden van afgelopen zaterdag: de windkracht varieerde van 4 tot 8 op de schaal van Beaufort. Spartaans worstelen tegen de wind in en 'vol gas' van de wind af.

In de kast
Waar de organisatie normaal zorgt voor een perfecte aankleding met tenten, reclamemateriaal, beachvlaggen en een wedstrijdboog bleef dit alles in de 'kast' uit veiligheidsoverwegingen in relatie tot de wind. Naast de teams van 2 tot 6 deelnemers, verschenen er zestien solorijders aan de start.

Foto: Vincent Riemersma - 6inlinechallenge

Biddinghuizer ladies
De diversiteit van de skaters was groot en dat zorgde voor een hoop gezelligheid. Van medaillewinnares op het NK van vorige week Elsemieke Van Maaren van Team Palet, oud marathon Cracks Greta Smit en Andre Klompmaker tot de Biddinghuizer ladies. Na de finish draaide de discjockey in de stralende zon zijn muziek en genoot iedereen van een verdiend drankje en de BBQ.

Langste afstand
De meeste rondes werden gereden door Team Haico Bouma die maar liefst 72 rondes van bijna 3 kilometer reden, gevolgd door respectievelijk de International Lowriders Coalition en Pieters Zondagschool. De winnende solist was Andre Klompmaker, gevolgd door René de Leeuw en Jan Klompmaker. Zij kregen uit handen van de organisatie een beker als aandenken.

24Kika
De organisatie was in handen van stichting 24Kika, die ook jaarlijks in het eerste weekend van september de 24-uurs estafette '24Kika, skaten tegen kanker' organiseert. Dit jaar is dat op 6 en 7 september. De stichting heeft onder andere tot doel de skeelersport in Nederland te bevorderen.

"Al met al een topdag in de Polder voor liefhebbers van gezelligheid", schrijft de organisatie. "Volgend jaar op 6 juni volgt de tweede editie van dit geweldige evenement!".

Redactie BHZNet.nl / organisatie 6inlinechallenge

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2022, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat