NK Veldloop gemeenteambtenaren mogelijk bij Flevonice

NK Veldloop gemeenteambtenaren mogelijk bij Flevonice Biddinghuizen - 3 december 2019.  Nadat gemeente Dronten zich in september kandidaat stelde voor de organisatie van de 34ste NK veldloop voor gemeenteambtenaren in 2021 heeft de toewijzingscommissie eind november bekend gemaakt dat gemeente Dronten de organisatie van het evenement toegewezen heeft gekregen.

Dit betekent dat in april 2021 enkele duizenden ambtenaren uit het hele land naar Dronten komen voor dit sportieve evenement. Beoogde locatie is Flevonice waar een uitdagend parcours wordt uitgezet en afstanden van zes, negen en twaalf kilometer worden gelopen. Naast de hardloopwedstrijden worden er ook wandeltochten uitgezet. Vanuit Dronten neemt er jaarlijks een team van dertig a veertig ambtenaren deel.

Jubileum
Het NK Veldloop voor gemeenteambtenaren wordt sinds de eerste editie, begin jaren negentig in Heemskerk, ieder jaar bij toerbeurt door een andere gemeente georganiseerd. Eén van de toewijzingscriteria is dat het aan moet sluiten bij een lokale gebeurtenis, festiviteit of jubileum. In 2021 wordt het gerenoveerde gemeentehuis geopend. Gemeente Dronten vindt dat een mooie aanleiding. 'Termen als transparantie, toegankelijkheid, verbinding, vitaliteit en duurzaamheid zijn van toepassing op het nieuwe gemeentehuis. Deze uitgangspunten gelden ook voor de NK Veldloop voor gemeenteambtenaren. Om die reden zou de organisatie van dit evenement in hetzelfde jaar als de opening van het nieuwe huis van de gemeente heel toepasselijk zijn.'

Op 1 april 2020 vindt het NK Veldloop gemeenteambtenaren plaats in gemeente Wierden.

Bron: Gemeente Dronten

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2022, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat