Monteurs Walibi Holland klussen tijdens sluiting

Monteurs Walibi Holland klussen tijdens sluiting Biddinghuizen - 6 april 2020.  Het park was er klaar voor, alle toestellen zijn weer goedgekeurd, de deuren van Walibi Holland in Biddinghuizen zouden zaterdag weer opengaan. Het was de bedoeling dat het pretparkseizoen traditiegetrouw van start ging, maar door de coronacrisis blijven de deuren dicht.

Wanneer het park wel open mag, is niet duidelijk. Tot die tijd proberen de 120 vaste werknemers er het beste van te maken. Een deel van de werknemers werkt vanuit huis. Het kantoor is opnieuw ingedeeld om meer afstand tussen collega's te creëren en de monteurs die op het park aan het werk zijn, hebben daar voldoende ruimte.

Extra klussen
De tijd wordt nuttig besteed. Er worden extra klussen aangepakt. Werk is er volgens de monteurs altijd wel genoeg, van attracties draaien en optimaliseren tot een hekje schilderen. De toestellen twee maanden stilzetten is sowieso geen optie. Ze moeten af en toe draaien om goed te blijven functioneren en om dat ook te kunnen checken.

Alles moet paraat zijn voor als het park open mag. Nu er geen bezoekers in het park zijn, is het ritme van de monteurs wel anders. Normaal werken ze in ploegendiensten in de vroege ochtend en de nacht. Nu kan dat overdag.

Geen inkomsten
Dat het park niet open kan heeft volgens directeur Mascha van Till wel financiële consequenties. "We hebben geen inkomsten en wel loon en energiekosten," aldus Van Till. "Maar," zo stelt ze, "Walibi Holland heeft een solide moederbedrijf, het Franse Compagnie des Alpes. Dat zorgt goed voor ons."

Daarnaast kan het bedrijf volgens de directeur gebruik maken van de NOW-regeling, dat is een noodmaatregel die in het leven is geroepen door de overheid. Het is een tegemoetkoming in de loonkosten voor bedrijven die nu omzetverlies lijden.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2022, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat