OM gaat Walibi definitief vervolgen voor ongeluk kartbaan

OM gaat Walibi definitief vervolgen voor ongeluk kartbaan Biddinghuizen - 29 november 2020.  Walibi Holland wordt definitief strafrechtelijk vervolgd voor een ongeluk op de kartbaan in het pretpark in 2018. De rechtszaak begint volgens Looopings over twee maanden.

Vorig jaar september werd al bekend dat het Openbaar Ministerie Walibi Holland wilde vervolgen. Een woordvoerder van het OM liet toen weten dat ''de exploitant wordt verweten dat niet alles is gedaan om te voorkomen dat het ongeval met letsel kon gebeuren.''

Haren zaten vast
Bij het ongeval in Biddinghuizen raakte een 13-jarig meisje ernstig gewond. Haar haren kwamen vast te zitten in de kart. Ze remde plotseling, waardoor een andere kart bovenop haar knalde. Daardoor zou de huid van haar schedel zijn getrokken.

Het dragen van een helm en beschermende kleding was geen verplichting op de baan in Walibi. Wel werd bezoekers met lang haar verzocht om een knot te dragen. Volgens ooggetuigen zou het haar van het slachtoffer vlak na de start zijn losgeraakt.

De kartbaan is sindsdien dicht.

Onderzoek afgerond
Het OM en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit hebben onderzoek gedaan naar het ongeluk. Dat was vorig jaar september al afgerond. Walibi had toen extra aanvullende onderzoekswensen waardoor een definitieve vervolgbeslissing op zich liet wachten.

Bron: Omroep Flevoland

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2022, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat