Zorgen bij naaktstrandbezoekers geuit via petitie

Zorgen bij naaktstrandbezoekers geuit via petitie Biddinghuizen - 18 oktober 2021.  Vaste bezoekers van het naaktgedeelte van het Ellerstrand Jan van den Brink en George Broekhuizen overhandigden, namens de bezoekers van het Ellerstrand een petitie van 500 handtekeningen aan wethouder Irene Korting van toerisme en recreatie.

De naaktrecreanten spraken daarin hun zorgen uit over de toekomst van het strand. Wethouder Korting benadrukte dat de gemeente zich verantwoordelijk voelt voor een naaktstrand dat er netjes bijligt, totdat er voor 2022 een nieuwe beheerder is gevonden:

Kansen
'Het vinden van een nieuwe beheerder heeft grote prioriteit. Het gebied biedt kansen voor recreatieven en toeristische ondernemers. Zeker nu we het binnenlands toerisme zien toenemen. Er hebben zich al enkele potentiële beheerders gemeld, maar we willen iedereen een kans geven', stelde wethouder Korting de aanbieders gerust.

Profijt
Bernd Huijser, die namens de belangenorganisatie voor naaktrecreanten NFN Open & Bloot aan het gesprek deelnam, sprak zijn vertrouwen erover uit een goed recreatief seizoen tegemoet te mogen zien in 2022: 'We zijn in goed overleg en maken heldere afspraken over beheer en verantwoordelijkheden met de gemeente. Daar hebben alle partijen profijt van.'

Bron: Gemeente Dronten

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2022, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat