Jojo-en op Six Flags

Biddinghuizen - 4 juni 2003.  Wagner Carneiro (21) uit Rio de Janeiro werd in 2001 jojo-kampioen van Brazilië. Hij stopte zijn studie aan de kunstacademie en tekende een contract met jojo-fabrikant Dracco. Om vier jaar lang wereldwijd demonstraties te geven. Carneiro knijpt met deze goedbetaalde baan de handen dicht.

Samen met de landskampioenen van Polen, Argentinië en Columbia is hij deze dagen op toernee in Europa. Vanuit een stacaravan op de Veluwe bezoeken ze winkelcentra in Nederland. Vorige week was hij in Enschede, om in de Wesselerbrink en op het Meubelplein de jeugd de aloude jojokunst bij te brengen.

Generaties groeiden ermee op. Het aan een draadje snel wentelende speeltuig raakte lang in de vergetelheid, opeens is het weer een rage.

Nieuwsgierig
Carneiro is buiten bij de speelgoedzaak van Bart Smit nog maar net aan het demonstreren, of er verzamelen zich nieuwsgierige knapen om de kunst af te kijken.

Wedstrijd
Jesse Smit (9) en Niek de Jonge (10) uit de Stroinkslanden hebben van huis zelf een jojo meegenomen, nog maar sinds enkele weken in hun bezit, gretig om zich de ‘spinners’, ‘loop-the- loops’ en ‘cradles’ van hun sympathieke leermeester eigen te maken. Deze doet nogmaals de diverse jojo-trucs voor. Als ze die met redelijk goed resultaat volbrengen, mogen de knapen meedoen aan een wedstrijd binnenkort in recreatiepark Six Flags.

Waterjojo's
Een oudere heer op een scootmobiel vindt de demonstratie van de Braziliaan maar niks. ‘Waterjojo’s, levensgevaarlijk,’ moppert hij en rijdt dwars door de demonstratie heen. ‘Dit zijn geen waterjojo’s’, roept een van de jongens hem nog na.

Bron: Twentsche Courant Tubantia

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2022, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat