Onvrede over belastingverhoging

Biddinghuizen - 30 januari 2004.  Er heerst grote onvrede over de aangekondigde verhoging van de toeristenbelasting door de gemeente.

Dit jaar is deze belasting voor recreanten nog 52 eurocent per persoon per nacht, maar voor volgend jaar wordt deze verhoogd naar 75 eurocent.

Ondernemers
Het Aquacentrum, Camping Flevostrand en de Rivièracamping hebben schriftelijk aan de gemeente laten weten het niet eens te zijn met deze verhoging. De gevolgen van de verhogingen kunnen groot zijn.

Minder klanten
Doordat de Biddinghuizer campings duurder zijn dan andere bedrijven in de regio, wordt de concurrentiepositie verslechterd. Doordat er minder recreanten komen, worden behalve de camping ook de middenstanders uit de regio getroffen, evenals indirect de gemeente zelf.

Afspraak
Volgens de Rivièracamping houdt de gemeente zich niet aan de afspraak. "Er wordt voorbijgegaan aan de toezegging om in gezamenlijk overleg aan een meerjarenvoorstel te werken. Ook is het beleidsplan recreatie en toerisme uit 2001 er nog eens op nageslagen. Daarin meldt de gemeente het toerisme niet middels belastingverhogingen te willen ontmoedigen," meldt het bedrijf via De Stentor.

Er is nog niet bekend wat de reactie van de gemeente hierop is.

Redactie BHZ-Net

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2022, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat