Cruise over veluwemeer

Biddinghuizen - 4 juli 2001.  Nieuw is het niet, maar de moonlight-cruises met de Osiris worden wel helemaal in een nieuw jasje gestoken. Het Aqua Centrum in Biddinghuizen gaat zich via Rondvaarten Veluwemeer meer richten op de wereld van het varen. Het aantal rondvaarten zal daarbij worden opgevoerd. Zaterdagavond al wordt de eerste Moonlightcruise van dit jaar gehouden.

Op de zaterdagavond om 21.00 uur vertrekt de Osiris vanaf de steiger van het Aqua Centrum voor de Moonlightcruise. Drie uur duurt de toch, die eerst richting Elburg gaat. "Daar nemen we ook de haven mee," legt A. Bouwman van het watersportcentrum en jachthaven uit. "Daarna gaan we richting Roggebotsluis en rond middernacjt zijn we weer terug. Onderweg draaien we gezellige muziek, waarop kan worden gedanst. Is het mooi weer, dan kunnen de mensen bovenop het dek zitten in de maneschijn. Er is een bar aan boord, dus voor een drankje wordt gezorgd. Speciaal voor de Moonlight-cruises wordt de boot wat romantischer verlicht."

Geen discoboot
Tot nu toe komen er vooral veel Duitse vakantiegangers uit de jachthaven op de romantische vaartochten af. Bouwman: "Verder komen er veel groepen. Vorig jaar was het zelfs zo dat er mensen waren die meerdere keren meegingen omdat het zo gezellig was. Moonlight-cruises zijn er niet voor mensen die van discomuziek houden. Het is beslist geen discoboot."

Intensiever varen
Vanaf oktober gaan de rondvaartboten en de Prinses Maxima verder onder de naam 'Rondvaarten Veluwemeer'. Doel is om wat intensiever te gaan varen. Dit seizoen is de aanloop naar volgend jaar, waarin er met twee rondvaartboten wordt gevaren. "Dan willen we ook dagtochten gaan maken. In het najaar volgen er nog stamppottochten."

Bron: Drontens Nieuwsblad, 3 juli 2001

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2022, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat