Geslaagd Doe Dans Festival

Biddinghuizen - 7 september 2005.  Het afgelopen weekeinde werd voor de 23e keer het Doe Dans Festival georganiseerd - het was voor het eerst dat dit plaatsvond in Biddinghuizen.

Het festival is georganiseerd op verzoek van het Landelijk Centrum voor Amateurdans (LCA) door de Stichting Inter Folklore Contacten. De locatie hiervan was het terrein van het vakantiepark van Walibi World.

Verhuizen
Afgelopen juni vond daar voor het eerst het Zomerfestival plaats en de ervaringen daar hebben het LCA doen besluiten ook met Doe Dans te verhuizen van de oude locatie in Vierhouten.

Afwisselend
Het was, net als de vorige keer, een zeer gevarieerd festival, met overdag dans- en muziekworkshops en 's avonds bals en voorstellingen en veel live muziek in het folkcafé. Ongeveer 1200 bezoekers waren aanwezig.

Cultureel
Daarnaast stond het ook vooral in het teken van verschillende culturen. Optredens van verschillende acts en docenten uit verschillende landen, zorgden zo voor een ruim aanbod.

Of er volgend jaar een herhaling komt van het festival en of dit dan weer in Biddinghuizen zal plaatsvinden, is nu nog niet bekend.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2022, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat