Zomerconferentie New Wine trekt 2100 bezoekers

Biddinghuizen - 24 juli 2007.  Het New Wine Zomerconferentie in Biddinghuizen, die zaterdag begon en tot vrijdag wordt gehouden trekt rond de 2100 bezoekers.

Het terrein van de Paasheuvel in Vierhouten werd te klein voor de jaarlijkse New Wine Zomerconferentie. Vandaar dat is uitgeweken naar het evenemententerrein van Walibi, waar ook de pinksterconferentie van Opwekking wordt gehouden. De beweging New Wine wil kerken toerusten om meer ruimte te maken voor „het werk en de gaven van de Geest” binnen de gemeente.

Er zijn 1800 kampeergasten en rond de 300 daggasten, aldus Rens Huizinga, voorzitter van het organisatieteam. Voor de volwassenen is er iedere ochtend en avond een centrale viering met aanbidding, Bijbels onderwijs en gebed. Overdag zijn er verschillende seminars over uiteenlopende onderwerpen. Jongeren en leerlingen van de basisschool hebben ieder een eigen programma met sprekers, muziek en sport.

Het thema van de conferentie is ”Vrede van God”. Ds. Dick Westerkamp, voorzitter van New Wine Nederland, stelde gisteren dat de grondgedachte van New Wine samen te vatten is met de boodschap van het Koninkrijk van God. „Dat was de kern van de boodschap van Jezus: Het Koninkrijk van God is nabijgekomen. Het Koninkrijk van God heeft te maken met de hele schepping. God heeft de wereld geschapen en niet losgelaten. Het Evangelie is goed nieuws voor de hele werkelijkheid.”

Bron: Reformatorisch Dagblad

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© Copyright 2022, de Flevoboulevard. Alle rechten voorbehouden. Realisatie: Sybit | Software op Maat